Incalzire in pardoseala

Dimensionare sisteme de incalzire in pardoseala

incalzire in pardosealaDimensionarea sistemelor de incalzire electrica in pardoseala:

Sistemele de încălzire electrica în pardoseală pot fi dimensionate ca  sursă unica de încălzire într-o locuință sau suplimentare. Se proiectează astfel încât să acopere pierderile totale de căldură și să ofere confortul termic necesar.

În funcție de gradul de izolație al locuinței, puterea instalată care trebuie luată în calcul variază între 80 – 100W pentru casele foarte bine izolate și poate ajunge până la 150-160W pentru casele cu un grad de izolare scăzut.

În încăperile cu suprafețe vitrate mari recomandăm realizarea unor zone tampon între ferestre/uși și restul încăperii, așa zisele perdele de aer cald, care au avantajul că protejează împotriva curenților de aer rece și funcționează ca o sursă suplimentară de căldură. In aceste zone, pe o lățime de 0,5-1,0m se montează cabluri încălzitoare care asigură o putere instalată de 200-250W/mp. Aceste zone vor fi controlate separat ca și temperatură.

Sistemul de încălzire electrică în pardoseală poate fi folosit și ca sursă complementară de încălzire. În cazul în care optați pentru un sistem tradițional de încălzire al imobilului, dar doriți un confort termic suplimentar la picioare, sistemul nostru se monteaza acolo unde pardoseala este rece și crează disconfort: în băi, în bucătarie, în living sau sufragerie, în holuri, terase sau balcoane închise. Încălzirea de confort se poate monta atat în cazul construcțiilor noi căt și pentru imobilele care sunt supuse renovarilor. Vă propunem atat soluția clasică de încălzire cu cabluri încălzitoare cât și soluții care nu presupun înăltarea suplimentară a pardoselii: covoare încălzitoare predimensionate. Încălzirea în pardoseală asigură un maxim de confort acolo unde vă doriți, fără deranj și fără a crește costurile încălzirii locuinței deoarece sistemul principal va fi mai puțin solicitat.

Costuri de achizitie :

Pret pe mp pentru incalzire in pardoseala

Prețul pe metru pătrat este influențat de suprafața încăperii în care doriți să instalați un sistem de încălzire electrică în pardoseală. În încăperile mici (baie, cămara, hol) prețul pe metru pătrat este mai ridicat iar în încăperile mari (dormitor, cameră de zi etc) este mai scăzut. Costurile de achiziție ale unui sistem de încălzire electrică în pardoseală sunt mai mici decat cele ale unui sistem clasic de încălzire cu radiatoare. Un alt avantaj al sistemului de încălzire electrică se regăsește în simplitatea si timpul redus de montaj.

Exemplu calcul incalzire electrica in pardoseala

Exemplu: Pentru o încăpere de 20 de metri pătrați (un dormitor) sistemul de încălzire electrică în pardoseală cu cablu sub sapa va fi format din:

• cablu încălzitor
• elemente de prindere (se poate prinde si pe plasa de buzau)
• termostat cu senzor de temperatura pentru pardoseala

Costul pentru acest sistem este de aproximativ 15 euro pe metru pătrat, deci de aproximativ 300 de euro pentru toata suprafata. Durata de viață mare a unui sistem de încălzire este un alt factor în procesul de alegere a modului de încălzire a locuinței. Spre exemplu, un sistem de încălzire electrică în pardoseală INTACT HEATING are o durată de viață cuprinsă între 60 și 80 de ani și o perioadă de garanție de 20 de ani. Spre deosebire de sistemele noastre , durata de viață a unei centrale termice este de aproximativ 7-10 ani. De aceea, în cazul sistemelor INTACT HEATING învesția în echipamente nu trebuie repetată la anumite intervale de timp. Acest sistem electric de încălzire în pardoseală nu necesită revizii periodice sau înlocuiri de piese, astfel încât nu se generează costuri ulterioare de întreținere, costuri pe care sistemele de încălzire clasice cu radiatoare le presupun de obicei.

Putere si consum

Indiferent de varianta de încălzire electrică în pardoseală aleasă, puterea instalată trebuie calculată în funcție de rezultatul dorit:

  • Pentru încălzire electrică în pardoseală ca sursă unică, puterea instalata va fi de 100-150 W/mp
  • Pentru încălzire electrică în pardoseală ca sursă suplimentară de confort, puterea instalata va fi de 60–100 W/mp.

Puterea care trebuie instalată este influențată de condițiile concrete ale locuinței în care se instalează sistemul. Principalul factor este izolația termică. Este foarte important să nu confundați consumul de energie electrică cu puterea instalată. Atunci când sistemul de încălzire electrică în pardoseală este în funcțiune, consumă exact cat este și puterea instalată. O dată atinsă temperatura setată, sistemul se va opri iar apoi urmeaza o perioadă în care sistemul va oscila (pentru menținerea temperaturii setate). Consumul de energie electrică va reprezenta o medie a kilowaților consumați pe oră, în decursul unei zile, iar valorile medii sunt:

  • Pentru încălzire electrică în pardoseală ca sursă unică, consumul este de aproximativ 15-25 W/ mp/oră (cazul Dvs. 25 W/mp/oră x 78 mp/parter =1950 W/S=1,9kW/S parter/oră), DUPĂ ÎNCĂLZIREA CASEI, CE DUREAZĂ 24 H, inclusiv consumul pentru încălzirea șapei. Se va lua în calcul o funcționare de 10-12h/zi : 12h/zi x 1,9 kW/S parter/ora= 22.8 Kw/zi. Pentru 30 zile de funcționare , la un cost de 0.5 RON/Kw , rezultă: Consum TOTAL per LUNĂ = 22.8 Kw/zi x30 zile x 0.5 RON/Kw = 342 lei /lună ( FĂRĂ CONSUMUL DE ENERGIE PENTRU PREPARAREA APEI CALDE DE CONSUM)
  • Pentru încălzire electrică în pardoseală ca sursă suplimentară de confort, consumul este deaproximativ 10-12 W/mp/oră. Dacă pentru controlul sistemului de încălzire se folosesc termostatele programabile atunci consumul poate fi redus cu până la 20%. Termostatele programabile pot fi setate să funcționeze la anumite ore din zi și la anumite zile din săptămână. Astfel vă puteți programa sistemul de încălzire să funcționeze după programul specific familiei dumneavostră, diminuând consumul inutil de energie electrică în perioadele în care nimeni nu este acasă. Dacă se face o analiză de ansamblu a costurilor de achiziție, costurilor de întreținere (care sunt 0) și a costurilor cu consumul de energie electrică, sistemul de încălzire electrică în pardoseală prezintă numeroase argumente pentru a fi ales în defavoarea unui sistem clasic de încălzire cu radiatoare.

incalzire in pardoseala

0